۱- مذاکره کردن
کتاب هرگز سازش نکنید؛ طوری مذاکره کنید که انگار زندگیتان به آن بستگی دارد! نوشتۀ کریس واس، به شما یاد میدهد که کنترل مکالماتی را که به زندگی و کارتان مربوط هست به دست آورید.
با خواندن کتاب هرگز سازش نکنید (Never Split The Diffrences)، یاد خواهید گرفت که چگونه با استفاده از داشتن درک عمیقی از روانشناسی انسان، ماشین را با قیمت پایینتری بخرید، حقوقتان را افزایش دهید و کاری کنید کودکتان در زمان مقرری بخوابد.
کریس واس (Chris Voss) در این کتاب، از تجارب کاری که در بیش از دو دهه در دفتر تحقیقات فدرال (FBI) کسب کرده است بهره گرفته تا جوهره اصول و شیوههایی را که برای رسیدن به روش جدید و هیجانانگیز کنونی به کار برده در اختیار شما قرار دهد تا برای خلع سلاح، نفوذ و تسلیم شدن طرف مقابلتان در هر مذاکرهای استفاده کنید. و همچنین به شیوهای انجام میشود که طرف مقابل آن را تصدیق میکند.
اولین قدم برای دستیابی به تسلط در مذاکرات روزانه، این است که بر بیزاریای که از مذاکره دارید غلبه کنید. لازم نیست که آن را دوست داشته باشید؛ فقط لازم است که درک کنید جهان چگونه عمل میکند. مذاکره به این معنا نیست که زورگویی کنید و یا دیگران را سرکوب کنید. صرفا به این معنی است که بازی هیجانی که جامعه بشری برای آن تنظیم شده است را انجام دهید. در این جهان، هر چه را که بخواهید به دست میآورید. فقط باید به درستی درخواست کنید. بنابراین برای طلب حقتان، چیزی را بخواهید که فکر میکنید درست است.
بنابراین موضوع اصلی کتاب هرگز سازش نکنید، این است که شما را آماده پذیرش مذاکره کند و به شما یاد دهد که چطور به شیوه کاملا روانآگاهانهای چیزی را که میخواهید به دست بیاورید. یاد خواهید گرفت که از احساسات، غرایز و بینش خود در هر نوع مواجههای استفاده کنید، تا ارتباط بهتری با دیگران برقرار کنید، آنها را تحت تاثیر قرار دهید و به چیزهای بیشتری دست یابید.
هر فصل این کتاب با داستان کوتاهی در مورد مذاکره با گروگانگیران شروع میشود، که سپس به منظور توضیح شیوههایی که موثر واقع شدند و شیوههایی که شکست خوردند، آن داستان کالبد شکافی میشود.
در بخشی از کتاب هرگز سازش نکنید؛ طوری مذاکره کنید که انگار زندگیتان به آن بستگی دارد! میخوانیم:
هر بینش روانی و اطلاعات جدیدی که فاش میشود، مذاکره را یک گام به جلو میبرد و اجازه میدهد تا یکی از فرضیههای محتمل را به خاطر دیگری کنار بگذارید. شما باید با طرز فکرِ کشف، در این فرآیند درگیر شوید. هدف اصلی شما باید این باشد که تا جایی که امکان دارد اطلاعات را استخراج و نظاره کنید. و این یکی از دلایلی است که باعث میشود افراد بسیار باهوش اغلب در مذاکرات مشکل داشته باشند. آنها بسیار باهوش هستند و فکر میکنند که چیز جدیدی برای کشف کردن وجود ندارد، چرا که آنها به همهچیز واقفند.
۲- سواد مالی
سرمایه گذاری ، پول و تصمیمات تجاری … معمولا به عنوان یک رشته مبتنی بر ریاضیات آموزش داده می شود ، جایی که داده ها و فرمول ها به ما می گویند دقیقا چه کاری باید انجام دهیم. اما در دنیای واقعی مردم در صفحه گسترده ریاضیات تصمیمات مالی نمی گیرند. آنها را در میز شام یا در اتاق ملاقات ها ، جایی که تاریخ شخصی ، دیدگاه منحصر به فرد شما از جهان ، خودخواهی ، غرور ، بازاریابی و انگیزه های عجیب و غریب در هم می آمیزند ، تهیه می کنند.
در روانشناسی پول با عنوان فرعی درس هایی مهم در رابطه با ثروت، جاه طلبی و خوشبختی ، نویسنده برنده جایزه ، مورگان هاوسل ، 19 داستان کوتاه را به اشتراک می گذارد که روشهای عجیب و غریب مردم درباره پول را بررسی می کند و به شما می آموزد که چگونه یکی از مهمترین موضوعات زندگی را بهتر درک کنید.
کتابهای مربوط به پول ، امور مالی ، اینکه افراد مشهور ثروتمند چگونه ثروتمند و مشهور شدند و اینکه چگونه می توانید خودتان با پول ثروتمند شوید یا حداقل عاقل شوید ، دیگر کار ساز نیستند. این یک بازار اشباع شده برای کتابهای تجاری با کمک مالی است.
اما چه چیزی این یکی را متفاوت می کند؟
نویسنده همچنین هیچ درک واقعی از چگونگی ثروتمند شدن هر یک از افرادی که در این کتاب ذکر کرده است ، نمی دهد. او از دادن راه های سر راست طفره می رود و شما را به اکتشافی مهیج دعوت می کند.
مورگان هوسل شریک بنیاد همکار و ستون نویس سابق در وال استریت ژورنال است. او دو بار برنده جایزه بهترین در تجارت از انجمن ویراستاران و نویسندگان تجارت آمریکایی ، برنده جایزه سیدنی نیویورک تایمز و دو بار نامزد نهایی جایزه جرالد لوب برای روزنامه نگاری برجسته تجارت و مالی شده است.
۳- هوش اجتماعی
کتاب چطور با هر جور آدمی ارتباط بر قرار کنیم، اثری نوشته ی لیل لوندز است که اولین بار در سال 1999 به چاپ رسید. ویژگی جادویی برخی از انسان ها چیست که آن ها را بی درنگ به افرادی دوست داشتنی و مورد احترام تبدیل می کند؟ نویسنده ی این کتاب، تمام عمر حرفه ای خود را صرف آموختن چگونگی برقراری ارتباط برای رسیدن به موفقیت کرده است. لوندز در کتاب چطور با هر جور آدمی ارتباط بر قرار کنیم، 92 تکنیک ساده اما بسیار تأثیرگذار برای رسیدن به موفقیت پایدار ارائه کرده است. او از اولین لحظه ی برخورد با یک شخص جدید تا استفاده از تکنیک های هوشمندانه ی مورد استفاده توسط افراد موفق در سراسر جهان با مخاطب خود همراه می شود و با توضیح کامل و جذاب این روش ها، دریچه ای جدید بر روی کامیابی و موفقیت می گشاید.
۴- تصمیم گیری
در این کتاب روان شناسانه و پر فروش، نویسنده ما را به سفری برای اکتشاف توانایی ها و سیستم تفکر به درون ذهن هدایت می کند. نخست او یک نظام سریع و بدیهی و عاطفی را معرفی کرده و سپس به واکاوی نظام منطقی تر و اهسته تری می پردازد.
با شناخت این دو نظام مهم و اساسی، ما قادر خواهیم بود که برای رسیدن به اعتماد بنفس و پیش بینی عوامل خوش بختی و یا مدیریت تمام برنامه های ساده و روزمره و کسب و کار عملکرد موفقی داشته باشیم.
با روایت شیوا و جذاب، ما به فرایند و نظام های فکری خود مسلط می شویم و از مزیت چنین توانایی و درک درست نسبت به ذهن خود در زندگی و کار بهره بسیار خواهیم برد. به راستی، راهبردهای این کتاب به ما خواهد اموخت که چه موقع باید اهسته و منطقی و چه موقع باید سریع و عاطفی بیاندیشیم.
برنده جایزه نوبل ادبیات اقتصاد و برنده جایزه ملی اکادمی بهترین کتاب های علمی و برنده جایزه لس انجلس تایمز، هر انچه که برای دست یابی به موفقیت در زندگی شخصی و حرفه ای خود لازم است را در اختیار ما قرار می دهد.
۵- تفکر انتقادی
کتاب واقع نگری، اثری نوشته ی هنس، اولا و آنا روسلینگ است که اولین بار در سال 2018 به چاپ رسید. استاد بهداشت جهانی و پدیده ی سخنرانی های TED، هانس روسلینگ به همراه دو همکار همیشگی خود، آنا و اولا، در این کتاب به ده عاملی می پردازد که باعث می شوند درک نادرستی از شرایط حقیقی جهان داشته باشیم: از تمایلمان برای دوقطبی کردن جهان (ما و آن ها) گرفته تا تأثیرپذیری ما از رسانه ها و چگونگی درکمان از روند امور جهان که اغلب نگاهی بدبینانه و ناامیدانه است. مشکل اصلی ما، نداشتن اطلاعات کافی و درست است و حتی حدس ها و تحلیل هایمان نیز از طریق جانبداری های ناخودآگاه و قابل پیش بینی شکل می گیرند. کتاب واقع نگری نشان می دهد که جهان با تمام نقص ها و مشکلاتش، در وضعیت بسیار بهتری از چیزی که تصور می کنیم، قرار دارد. این موضوع به این معنی نیست که دغدغه های جدی وجود ندارند. اما وقتی تمام وقت و انرژیمان را به جای داشتن نگرشی واقع گرایانه و حقیقت-محور به جهان، صرف نگران بودن برای همه چیز می کنیم، نمی توانیم بر چیزهایی تمرکز داشته باشیم که خطر و تهدید واقعی محسوب می شوند.
۶- مدیریت زمان
اصل گرایی نوشته گرگ مک کیون، در مورد انجام کارهای بیشتر در زمان کمتر نیست. فقط در مورد انجام کارهای درست است. این کتاب یک استراتژی مدیریت زمان یا یک تکنیک بهره وری نیست، بلکه یک نظم و انضباط سیستماتیک برای تشخیص آنچه که کاملا ضروری است ، می باشد . بنابراین می توانیم بالاترین سهم ممکن را در مورد چیزهایی که واقعا مهم هستند ، کسب کنیم.
اصل گرایی با مجبور کردن ما برای استفاده از معیارهای انتخابی تر برای آنچه ضروری است ، به ما قدرت می دهد تا کنترل انتخاب های خودمان را در مورد اینکه زمان و انرژی گرانبهای خود را خرج کنیم ، به دست بیاوریم.
اصل گرایی چیز دیگری نیست . یک روش کاملا جدید برای انجام همه چیز است. ضروری برای هر رهبر ، مدیر یا فردی که می خواهد کمتر ، اما بهتر انجام دهد و زندگی خود را تجزیه و تحلیل کند و سازماندهی کند ، اصل گرایی جنبشی است که زمان آن فرا رسیده است.
۷- هوش عاطفی
همه می دانند که ضریب هوشی بالا، تضمینی برای موفقیت، شادی یا نیک بختی نیست. اما حالا با کتاب “هوش هیجانی” اثر “دانیل گولمن”، بالاخره می توانیم به چرایی آن پی ببریم. گزارشات درخشان “دانیل گولمن”، از خط مقدم روانشناسی و علوم مغزی، بیشنی جدید و تکان دهنده را از ذهن ما ارائه می کند. ذهنی که از دو بخش تشکیل شده که شامل ذهن منطقی و ذهن هیجانی می باشد. این دو دست به دست هم می دهند تا سرنوشت ما را به عنوان یک انسان رقم بزنند.
با استفاده از تحقیقات پیشگامانه ای که در زمینه ی علوم مغزی و رفتاری صورت گرفته، “دانیل گولمن”، فاکتورهایی را نشان می دهد که بر اساس آن ها ، افراد با ضریب هوشی بالا در کاری که انجام می دهند دست و پا زده و آن هایی که ضریب هوشی متوسطی دارند هنگام کار بسیار شگفت آور عمل می کنند. این فاکتورها که شامل خودآگاهی ، نظم و انضباط شخصی و همدلی است ، به نوع متفاوتی از هوش می افزاید که آن را “هوش هیجانی” نامیده و ارتقای این هوش، فواید آنی خود را در سلامت شخصی، روابط با دیگران و موفقیت شغلی نشان می دهد. این فاکتورها از بدو تولد ثابت نیستند و “هوش هیجانی” اگرچه به صورت عمده طی تجارب دوران کودکی شکل می گیرد، اما می توان آن را در طول بزرگسالی پرورش داد و تقویت کرد.
حالا پس از گذشت سال ها از انتشار کتاب “هوش هیجانی” توسط “دانیل گولمن”، به روز رسانی های مهمی بر اساس آخرین تحقیقات انجام شده، به این اثر افزوده شده و مدل های”هوش هیجانی” و پاسخ به سوالاتی که طی سال ها از “دانیل گولمن” در زمینه ی دانش پیشرونده ی “هوش هیجانی” پرسیده شده، به مطالب قبلی اضافه شده است.
۸- مدیریت استرس
این کتاب پیشگامانه توضیح میدهد که چرا زنان فرسودگی شغلی را متفاوت از مردان تجربه میکنند – و یک برنامه ساده و مبتنی بر علم ارائه میکند تا به زنان کمک کند استرس را به حداقل برسانند، احساسات را مدیریت کنند و زندگی شادتری داشته باشند.
۹- خلاقیت
بسیاری از تهیهکنندههای مشهور موسیقی به خاطر صدای خاصی که در روزگار خود تولید کردهاند شناخته میشوند و سپس زمانشان میگذرد. ریک روبین برای چیز دیگری نیز شناخته شده: ایجاد فضایی که در آن هنرمندان از همه ژانرها و سنتهای مختلف بتواندد در مورد اینکه واقعاً چه کسی هستند و چه چیزی ارائه میکنند، صحبت کنند…
۱۰- وفق پذیری
کتاب چه کسی پنیر مرا جا به جا کرد؟، اثری تأثیرگذار نوشته ی اسپنسر جانسون است که با استفاده از داستان هایی ساده، حقیقت های ژرفی را در مورد مواجهه با تغییرات مختلف آشکار می کند و به مخاطب خود، راه رسیدن به زندگی آرامتر و موفقیت آمیزتر را نشان می دهد. تغییر در زندگی شخصی و حرفه ای باعث به وجود آمدن ترس و اضطراب در اغلب افراد می شود چرا که بیشتر ما نمی دانیم این تغییرات، چه زمانی و چگونه بر ما تأثیر خواهند گذاشت. کتاب چه کسی پنیر مرا جا به جا کرد؟، با ارائه ی روشی ساده برای حذف تأثیرات ترس و اضطراب بر کنترل آینده، به شما خواهد آموخت که چگونه تغییرات را درک کنید و بپذیرید، و با اقدامی درست و به موقع، به زندگی موفقیت آمیزتری دست یابید.